Peste 60 de idei și sfaturi pentru modelele de vară

Vara este anotimpul care ne inspiră cel mai mult! Acum e momentul să dăm frâu liber imaginației, să purtăm ceea ce ne definește și să ne simțim cu adevărat frumoase. Aceeași regulă se aplică și în cazul manichiurii.

Doamnele și domnișoarele știu cât de important este să arate și să se simtă bine, iar cele care au făcut un stil de viață în materie de beauty, așteaptă vara cu mare interes. De la ținută până la unghii și alte accesorii, toate fac parte din aceeași poveste – o poveste estivală, cu iz de relaxare.

Despre unghii vorbim și în rândurile următoare. Descoperă, parcurgând acest articol până la final, care sunt cele mai frumoase modele de unghii și produse pentru manichiură să folosești vara aceasta. 

Ce culori sunt în trend vara aceasta: neon, pasteluri, culori vibrante

Cele care iubesc culorile închise și nuanțele soft ar trebui să se reorienteze pe timp de vară! Anotimpul călduros ne trimite cu gândul la mare, la soare, la tavernele frumos colorate și la tarabele cu suveniruri.

Garderoba este, de asemenea, colorată, iar tendința generală este de a privi fiecare dimineață mult mai voioși, cu poftă de viață! În acest context, nu e de mirare că cele mai multe femei optează pentru unghii colorate de vară.

Ce culori sunt în trend vara aceasta? Punem pe lista cu favorite nuanțele neon, pastelurile și culorile vibrante. Într-un singur cuvânt: feminism.

Se poartă unghiile viu colorate, cele care ies din tipare și care îți condimentează ușor orice ținută din sezonul cald. 

Modele populare: ombre, french, designuri tropicale și marine

Trecem de la culori la modele. Sigur că doamnele și domnișoarele pot opta oricând pentru modele de unghii de vară simple, dar dacă tendințele ne permit să fim ușor îndrăznețe, de ce să nu ne conformăm? În sezonul cald se poartă unghiile ombre, designurile tropicale și marine: 

  • Ombre este o tehnică apreciată în orice sezon, care implică o trecere treptată de la o culoare la alta. În mod evident, pentru vară, alegem culori cât mai vesele;
  • Manichiura french va rămâne întotdeauna o alegere ideală, mai ales pentru cele care apreciază stilul clasic; 
  • Unghiile cu designuri tropicale sunt, de asemenea, la mare căutare, mai ales în perioada vacanței. Iată câteva idei îndrăznețe: frunze de palmier, ananas, hibiscus, papaya și alte fructe tropicale desenate pe câteva unghii;
  • Nici designurile marine nu ne scapă din vedere vara aceasta. Pentru că sunt inspirate de valurile mării, acestea pot varia semnificativ în funcție de preferințe. Printre cele mai apreciate modele regăsim: scoici, valuri, steluțe de mare și ancore.

Modele unghii de vară simple: culori și designuri minimaliste

Pentru doamnele și domnișoarele care preferă unghii de vară simple există o mulțime de idei potrivite atât pentru ținutele zilnice, cât și pentru evenimentele deosebite. Cele mai simple opțiuni de culoare rămân: alb, beige, crem, roz pal, alb lăptos, gri, dar și lavandă, mentă și gri.

Nici la capitolul designuri nu ar trebui să ne facem griji. Există atât de multe opțiuni încât am putea să găsim un model minimalist: linii subtile, dungi subțiri, puncte delicate, designuri geometrice, accente subtile, french inversat, culoare monocromă, linii de sclipici și accente metalice.

Unghii de vară french: reinterpretări moderne

Frenchul poate fi reinterpretat pentru sezonul cald, tot cu nuanțe vibrante și modele jucăușe. De la vârfuri colorate până la french inversat și modele geometrice.

Și modelele florale sunt potrivite pentru unghii de vară french! Sunt ușor de realizat și de asortat cu ținutele preferate din dulap. În orice caz, frenchul nu se va demoda niciodată, iar noile reinterpretări ne oferă posibilitatea de a obține o manichiură total diferită de la o lună la alta.

Putem spune ca iubim reinterpretările moderne, nu?

 Modele unghii stiletto vară: idei îndrăznețe și trendy

Vestea și mai bună este că există numeroase modele de unghii stiletto de vară. Acestea sunt apreciate pentru forma alungită și ascuțită, o formă care oferă un aspect elegant, chiar și pe timp de vară. De ce? Pentru că în sezonul cald, unghiile stiletto pot fi decorate cu modele îndrăznețe și trendy.

În sezonul cald se aplică o singură regulă – „îndrăznește să porți ceea ce te definește!”. E o regulă foarte simplă. Trebuie doar să te uiți în oglindă, să fii sinceră cu tine și să identifici ceea ce te reprezintă. Uneori s-ar putea să ai nevoie și de o mică doză de curaj, dar vara ne ajută mult în acest sens!

Modele unghii vară mare: teme nautice, culori marine și accesorii

Alte modele de unghii cu gel de vară foarte apreciate de doamnele și domnișoarele de toate vârstele sunt cele care te trimit cu gândul la mare, la cea mai frumoasă vacanță de pe litoral. Iată câteva idei potrivite pentru o vacanță de vis:

  • Culori marine: albastru, turcoaz, aqua, alb și roșu, nuanțe nisipii;
  • Teme nautice: ancore, frânghii, dungi marinărești, scoici și steluțe de mare, peștișori, corali, sirene etc;
  • Accente și accesorii: ștrasuri, perle, benzi argintii, sclipici, pietricele etc.

Modele de unghii pentru ocazii speciale de vară

Vara se dă liber la petreceri și evenimente festive, iar doamnele și domnișoarele știu cât de mult contează manichiura în astfel de contexte. În general, la ocazii speciale ne concentrăm asupra variantelor mult mai elegante și strălucitoare.

Cele mai comune idei în sezonul cald sunt: frenchul clasic, unghiile cu sclipici și accente metalice, unghii cu gel scurte de vară, cu modele florale, cu designuri abstracte, ombre, gradient și designuri 3D.

Modele de unghii pentru petreceri de vară și evenimente speciale

O pauză de la rutină sună bine în orice sezon, dar mai ales vara, atunci când petrecerile parcă se simt diferit. De obicei, în sezonul cald se organizează petreceri la piscină, petreceri cu tematică, petreceri în grădină, pe ponton, la marginea pădurii, petreceri cu neoane și alte elemente ce te trimit cu gândul la atmosfera de festival.

Pentru astfel de evenimente posibilitățile sunt nenumărate. Trebuie să recunoaștem că ne este destul de greu să decidem între unghii cu sclipici în stil glamour, artă abstractă și neon. Acesta este și motivul pentru care se recomandă că manichiura să fie aleasă în funcție de specificul evenimentului, de tematică și alte cerințe speciale.

Cine nu-și dorește să facă o impresie bună? Noroc cu unghiuțele!

Modele de unghii de vară pentru nunți și alte ocazii formale

În privința ocaziilor formale, se recomandă modelele mai cuminți, da asta nu înseamnă că doamnele și domnișoarele nu pot opta pentru o formă specială, precum stiletto sau balerină.

Cu toate acestea, în momentul de față nunțile, dar și evenimentele formale se realizează în funcție de o anumită tematică, deci nu excludem modele deosebite. Există multe posibilități, multe modele de unghii de vară potrivite pentru diverse contexte, inclusiv pentru cele elegante.

Întreținerea și îngrijirea unghiilor pe timpul Verii

Orice femeie trebuie să fie conștientă de faptul că, pe timpul verii, unghiile sunt expuse la o serie de factori de mediu ce pot afecta puternic aspectul acestora, dar și starea de sănătate. Ne referim aici la soare, la apa sărată din mare, la clorul din piscină și, în mod evident, la temperaturile ridicate și zilele în care nu ne hidratăm corespunzător.

Pentru o îngrijire adecvată, în sezonul cald se recomandă uleiul pentru cuticule și cremele hidratante, inclusiv cele cu factor SPF ridicat. Hidratarea este, de asemenea importantă. În plus, pentru doamnele și domnișoarele care știu că sunt sensibile în sezonul cald, există și alte recomandări:

  • Evitarea obiceiului de a roade unghii;
  • Evitarea îngrijirii manichiurii acasă; 
  • Utilizarea corectă a produselor pentru unghii;
  • Utilizarea produselor de unghii de calitate superioară.

Deși poate părea un subiect banal, sănătatea unghiilor poate fi puternic afectată atunci când nu le oferim o atenție deosebită. Degeaba alegem un model frumos, unul care se află în tendințe, dacă nu ne îngrijim de sănătatea cuticulelor și de starea unghiilor în general!

Produse esențiale pentru îngrijirea unghiilor de vară

Regula generală este să alegem doar produse hipoalergenice, prietenoase cu organismul uman. Din acest motiv, putem spune că lista de cumpărături din sezonul cald nu este cu mult diferită de sezonul rece. Insistăm cu uleiul de cuticule, cu crema hidratantă, gelurile cu protecție UV și, în general, finishuri calitative. 

 Sfaturi pentru prelungirea duratei manichiurii de vară

Se vede cu ochiul liber. Există o varietate de modele de unghii de vară scurte sau lungi, încât e imposibil să nu găsești ceva care să te reprezinte sau care să se potrivească cu un context specific. Provocarea apare atunci când vine vorba de durata de viață a manichiurii pe timpul verii. Cum facem să ne bucurăm mai mult timp de unghiuțe?

Iată câteva sfaturi utile: 

  • Pregătirea corectă a unghiilor;
  • Aplicarea corectă a unghiilor; 
  • Evitarea expunerii la soare pe termen lung; 
  • Hidratarea cuticulelor în mod corespunzător; 
  • Întreținere regulată.

În cele din urmă, ne rămâne doar să ne bucurăm de vară și de posibilitățile nelimitate pe care le avem la dispoziție atunci când soarele e sus pe cer. Ce înseamnă mai exact manichiura de vară? Culori vibrante, idei îndrăznețe, pasteluri și forme jucăușe. Vara se dă liber la creativitate!

Lasă un răspuns